sexisme

Nom茅s s鈥檈sbomba la presumpta discriminaci贸 positiva si 茅s femenina i s鈥檃maga curosament l鈥檕mnipresent, i molt negativa per a la humanitat, quota masculina
D鈥檃ltra banda, despr茅s de dir ben xiroi a Roig que veuria un v铆deo amb 芦sumo gusto禄 quan aquesta advocada va insistir i insistir
Aquest article tamb茅 est脿 disponible en castell脿. 1. Arran de la viol猫ncia policial de l'1 d'octubre del 2017, el PSOE va
Aquest article tamb茅 est脿 disponible en castell脿 La viril encaixada de mans de Donald Trump contra Shinzo Abe, primer ministre
Aquest article tamb茅 est脿 disponible en castell脿 Fa uns quants dies el Senat espanyol dormitava pl脿cidament com d'habitud
Aquest article tamb茅 est脿 disponible en castell脿 Era una q眉esti贸 de temps i per fi el crit de den煤ncia d'una treballadora
Aquest article tamb茅 est脿 disponible en castell脿 Fa uns dies Jeroen Dijsselbloem un pol铆tic neerland猫s que des de 2013 presideix
trumpNo ho s茅 vost猫s, per貌 el dia de la investidura com a president dels EUA i veient com tractava la seva dona --la qual, per cert, ha desaparegut del mapa-- vaig pensar, em va fer la sensaci贸, que Donald Trump, a m茅s de ser un assetjador i un misogin, que aix貌 ja sab铆em que ho era, 茅s un vulgar maltractador. Que no 茅s poc.
paquitaLa senyora Mart铆n va haver d'aclarir que malgrat tenir 91 anys no era idiota. Jordi 脡vole exemplifica les dificultats de comprensi贸 de la humanitat amb una mare. 驴Per qu猫 les dones han d'afirmar que s贸n intel.ligents quan, de fet, ja ho demostren cada dia?
Bar Bahar. Entre dos mundos (Israel, 2016), 貌pera prima de la directora palestinoisraeliana Maysaloun Hamoud 茅s un film d'una pot猫ncia inaudita, exemplar, complex.
raeEns van dir trastornades, feministes i analfabetes perqu猫 propos脿vem dobles formes, sense adonar-se que s'han utilitzat sempre, que no tan sols monuments primerencs com el Poema del Cid les fan servir, sin贸 que el mateix diccionari de l'Academia en fa 煤s quan pensa en les dones.
platosQue trist viure en un m贸n on per insultar una dona se l'envia a fregar plats, se l'engega a realitzar qualsevol feina dom猫stica, com si aquestes imprescindibles tasques haguessin d'avergonyir a qui les fa.
pabliglesias脡s trist i desmoralitzant constatar com dirigents que preconitzen maneres de fer noves en pol铆tica fan el que diuen que combaten, incorren en els mateixos errors; i en el mateix masclisme.
diosasS'acaba d'estrenar la pel.l铆cula 7 Diosas, una ins貌lita i refrescant sorpresa que descriu alguns blasmables comportaments masculins i les repercussions que desgraciadament tenen en la vida de les dones.
avionLa realitat desmenteix constantment que hi hagi igualtat o equitat en les relacions amoroses entre dones i homes. Hi ha una mesura si la intenta establir un home i una altra si ho fa una dona.
azuaS贸n constants els atacs mis貌gins provinents d'elits il.lustrades contra pol铆tiques. Habitualment els insults inclouen tamb茅 col.lectius sencers i mostren un menyspreu extrem per professions majorit脿riament femenines i una r脿bia malaltissa contra les feines dom猫stiques i de cura, per molt que se'n benefici茂n els agressors.
antonEn els moments m茅s impensats, la premsa posa de manifest q眉estions de llengua que solen assenyalar canvis tant en la llengua com en la percepci贸 del m贸n i en la manera de narrar-lo.
bernieLa pel.l铆cula Bernie de Richard Linklater suscita una reflexi贸 sobre la relaci贸 entre les viol猫ncies contra les dones i el cine. Agressions, doncs, que en aquest cas es plasmen en l'art o que provenen d'un 脿mbit culte, de la perillosa misog铆nia il.lustrada.
arrimadasLa passada campanya electoral catalana va posar de manifest una doble mesura quan es parla i es jutja pol铆tiques i pol铆tics. El tracte que hi va rebre In茅s Arrimadas ho certifica. Doble mesura que tamb茅 茅s visible en el tipus de cr铆tiques que rep Manuela Carmena per voler establir noves i diferents pol铆tiques a l'hora d'abordar les conseq眉猫ncies dels botellots.
Sembla mentida que les dones, les pol铆tiques, les tasques i responsabilitats de les mares, les escriptores, en dues paraules, l'autoritat femenina, no existeixin per a tants articulistes i escriptors actuals.