Feminisme

'Amors' que segresten

Eulàlia Lledó Cunill | Publicado 07.05.2016
Eulàlia Lledó Cunill

avionLa realitat desmenteix constantment que hi hagi igualtat o equitat en les relacions amoroses entre dones i homes. Hi ha una mesura si la intenta establir un home i una altra si ho fa una dona.

Prou de quotes! O quan menys d'un terç és una aclaparadora majoria

Eulàlia Lledó Cunill | Publicado 16.05.2015
Eulàlia Lledó Cunill

margueriteCom cada any pels volts del 8 de març, s'han escrit nombrosos articles sobre les quotes femenines, la diferència salarial entre homes i dones, etc. És curiós que quan en un àmbit hi ha alguna dona la percepció d'algunes persones i mitjans és que ja hi són totes representades o fins i tot que ocupen tot l'espai.

El crepuscle de les símies

Eulàlia Lledó Cunill | Publicado 05.10.2014
Eulàlia Lledó Cunill

El tractament de les símies és francament detestable i deplorable. Els mascles ho fan tot; mentrestant, elles es deuen dedicar a fer reunions de tupperwares dalt d'un arbre no molt alt o bé van a la perruqueria.

La Cimera Nuclear d'Holanda i les cambreres

Eulàlia Lledó Cunill | Publicado 01.06.2014
Eulàlia Lledó Cunill

Fa pocs dies la premsa es va fer ressò que l'empresa de càtering que es va encarregar d'atendre les taules de la Cimera Nuclear va decidir utilitzar en exclusiva homes joves per evitar que els líders «es distraguessin». Es diu que potser hi va influir que hi hagués representants de països àrabs.

Quan les dones es manifesten

Eulàlia Lledó Cunill | Publicado 21.04.2014
Eulàlia Lledó Cunill

La primera manifestació pública contra la dictadura argentina va néixer amb les Mares de la plaça de Mayo de Buenos Aires el 30 d'abril 1977. Els van advertir que el paper de les dones no era lluitar i elles van respondre que només volien el que era seu: les seves filles i els seus fills; o, sino, els seus cossos.

Jocs Olímpics i quotes

Eulàlia Lledó Cunill | Publicado 31.10.2012
Eulàlia Lledó Cunill

L'equip de futbol masculí japonès va viatjar en primera classe i el femení -que dels dos era justament el que defensava el títol de campiones mundials- va viatjar en turista. De les disset medalles que en total la delegació va guanyar, onze les van guanyar dones i només sis els homes.